Op 15 maart organiseerden wij de Werkconferentie NEXT-Education bij kasteel Groeneveld in Baarn. De werkconferentie stond volledig in het teken van een duurzaam en toekomstbestendigwerkconferentie2 mbo.  Ons doel was om duurzaamheidspioniers uit het hele MBO-veld bij elkaar te brengen en hen te inspireren en te activeren. In werksessies werden good practices vanuit het veld gedeeld, werkconferentie3ook werden er instrumenten gepresenteerd zoals het groene kompas, die helpen om duurzame innovatie een vast onderdeel te maken van opleidingen, en aanwezigen kregen handvatten om invulling te geven aan duurzaamheid in het curriculum. Als afsluiter van de dag sprak Ruud Koornstra, de eerste Energiecommissaris van Nederland, de aanwezigen toe.

Hieronder vind je de presentaties van de meeste werksessies. Daarnaast hebben we korte video’s van de sessieleiders gemaakt en hen daarin gevraagd wat zij de deelnemers wilden meegeven en wat zij zelf van de deelnemers geleerd hebben.

Zie hier ook het filmpje dat Profiel maakte op de conferentie waarin het belang van duurzaamheid in het MBO onderwijs wordt onderstreept.

My Future Quest

Mark Simons

Presentatie

  House of Digital

Karen van der Kolk

Authentiek Leiderschap in het Beroepsonderwijs

Maaike Boumans

  Het mbo maakt vaart met de voedseltransitie

 

 

Joszi Smeets

Presentatie


Duurzaam mbo: gids voor CvB's

Jelle Marchand

  Koffiedik omzetten in oesterzwammen

Eva Flendrie

De leerling centraal in het mbo, praktijkleren bij Scalda

Laura Polder en leerlingen Scalda

 

Next gen/ weg met het beroepsonderwijs

Rob Duijm

 

SDGs 

Presentatie

Rob de Vrind

 

 

 Het Groene Kompas

Presentatie

Heleentje Swart

 

Wendbaar vakmanschap in lerende organisaties 

Presentatie

Arry Verhage