Voor meer informatie over Circular Skills kun je contact opnemen met projectcoördinator Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wil je op de hoogte blijven van Circular Skills? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief Circular Skills


Welke vaardigheden zijn benodigd in de transitie naar een circulaire economie? Hoe zijn deze vaardigheden te verankeren in het onderwijsproces? En wat hebben docenten nodig om jongeren op te kunnen leiden tot circulaire vakmensen?

Met Circular Skills werkt Leren voor Morgen aan het overbruggen van de kloof tussen het beroepsonderwijs en de beroepspraktijk op het gebied van circulair bouwen, ontwikkelen en installeren. Dat doen we door de belangrijkste vaardigheden in kaart te brengen en deze te verankeren in het onderwijsproces. Daarbij gaat het om zowel technische, vakinhoudelijke kennis van de nieuwste innovaties als om generieke, vakoverstijgende competenties voor een nieuwe samenleving en economie.

Samen met ISSO, Kennisinstituut voor bouw- en installatietechniek doet Leren voor Morgen onderzoek naar innovatietrends op het gebied van circulair bouwen, ontwikkelen en installeren. Begin 2020 presenteerden we een verkenningsrapport waarin we een overzicht geven van de belangrijkste trends en een doorkijk naar toekomstige werkzaamheden en belangrijke skills. Op basis van dit onderzoek werken we in 2020 aan het inventariseren van de juiste vaardigheden middels een marktconsultatie. Daarnaast voeren we een aantal pilotprojecten uit die in de onderwijspraktijk experimenteren met het onderwijzen van deze vaardigheden. Tenslotte ontwikkelen we een digitaal kennispunt op het gebied van circulair onderwijs, waar actuele informatie en ontwikkelde materialen worden ontsloten. 


Publicaties

verkenningsrapport


Financiers

logo GF Logo IenW