Ben jij docent en wil je meer leren over een bepaald onderwerp? Kijk dan eens op de website van de European Schoolnet Academy. Op dit online platform vind je online cursussen over uiteenlopende onderwerpen. In de Engelstalige Massive Open Online Course (MOOC) kunnen leraren uit het basis- en middelbaar onderwijs hun kennis verdiepen.MOOC

Actueel onderwijs

Op 25 februari start een cursus over lesgeven in de 21ste eeuw. In deze cursus leer je over het gebruik van ICT in de klas. Ook wordt er aandacht geschonken aan (digitaal) netwerken. Wat houdt onderwijs voor de 21ste eeuw in? Hoe kun je het best gebruik maken van digitale middelen? En hoe gebruik je sociale media om contact te houden met collega’s? Deze en andere vragen komen aan bod in de cursus.

Bio-economie

De cursus Boosting Bioeconomy Knowledge in Schools begint op 4 maart. In deze cursus wordt aandacht besteed aan economische oplossingen voor een duurzame samenleving. Deze cursus is voornamelijk gericht op docenten van STEM vakken, maar is ook toegankelijk voor leraren van andere vakken. De kennis over de bio-economie die je in de cursus opdoet, kun je in de klas toepassen om leerlingen voor te bereiden op de uitdagingen van de toekomst.

Lees hier meer over STEM

De duur van de cursussen is 4 en 5 weken. De werkdruk is ongeveer 2,5 uur per week. Tijdens de cursus kan je online in contact komen met andere deelnemers en zo je ervaringen delen. Als je een cursus hebt afgerond, ontvang je een certificaat voor deelname. Lees meer op de website van European Schoolnet Academy.

Meer informatie vind je hier

Dit artikel is gebaseerd op de website van European Schoolnet Academy