Zou je jouw leerlingen graag wat vaker mee naar buiten nemen? Wil je hen meer leren over de natuur, maar weet je niet zo goed hoe? Neem dan eens een kijkje op de website van NatuurWijs. Daar vind je activiteiten, opdrachten en trainingen die lesgeven in de natuur makkelijker en toegankelijker maken.Natuurwijs

Op de website staan meer dan 100 opdrachten die je samen met de klas uit kan voeren. Deze zijn ingedeeld op leeftijdscategorie en op seizoen. Zo kan je in de wintermaanden op zoek naar sporen in de sneeuw. Of maak lekkere hapjes voor de vogels. Als het straks weer lente is, kunnen jullie samen op onderzoek naar het leven van bijen en wespen. En als jouw school bij de zee in de buurt is, kun je in de zomer naar het strand om te zoeken naar schatten uit de zee.

NatuurWijs biedt ook activiteiten aan, zoals natuurdagen, uitjes in het bos en zelfs een pakket van drie uitstapjes verdeeld over het jaar. Als je als docent eerst meer wil leren over lesgeven in de natuur, kan je bij NatuurWijs ook terecht voor workshops en trainingen. Deze zijn te vinden op de website.

NatuurWijs

NatuurWijs is ontstaan uit een samenwerking tussen de Universiteit Utrecht, Staatsbosbeheer en NatuurCollege. De universiteiten van Utrecht en Wageningen hebben onderzoek uitgevoerd naar de effecten van de activiteiten van NatuurWijs. Beide onderzoeken concludeerden dat het onderwijs bijdraagt aan een positieve beleving van de natuur. Bovendien leren de kinderen bij de activiteiten een hoop over de wereld om hen heen.

Bron artikel en afbeelding: de website van NatuurWijs