In de afgelopen jaren zijn er veel ideeën bedacht en initiatieven gestart om klimaatverandering tegen te gaan. In het boek Drawdown staan 80 effectieve maatregelen beschreven. Uit onderzoek is echter gebleken dat veel bekende maatregelen om CO2-uitstoot te verminderen niet worden gebruikt.

Meer over het boek Drawdown Drawdown scaling challenge 1

Ook in de politiek is het terugdringen van de CO2 uitstoot een belangrijk onderwerp, dat veel aandacht krijgt. De provincie Gelderland heeft een motie aangenomen, waarin staat dat er de komende 11 jaar 360 miljoen euro vrij komt voor de aanpak van klimaatverandering. Dit jaar gaat de aandacht naar het ondersteunen en vergroten van bestaande initiatieven.

Om dit te bereiken, is er een projectweek opgezet. Van 30 maart tot 5 april gaan tien jonge talenten aan de slag om bestaande initiatieven in de provincie op te schalen. Bij deze uitdaging krijgt de groep hulp van coaches en professionals. Aan het eind van de week worden de plannen gepresenteerd aan de nieuwe coalitie die gevormd wordt na de verkiezingen van de Provinciale Staten.

Ben jij jonger dan 30 jaar en klaar voor een uitdaging? Wil je samen met negen anderen het verschil maken? Solliciteer dan voor 25 februari!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Afbeelding: Project Drawdown