Schooldag van de duurzaamheid (Sdvdd) heeft het initiatief genomen om de 17 Sustainable Development Goals met haar 169 subdoelen te vereenvoudigen naar Junior Global Goals, zodat iedereen kan begrijpen waar het over gaat. De 7 Junior Global Goals zijn daarmee de opstap naar de volwassen SDGs. De thema's zijn: Gezond en happy, Beter benutten, Schone Energie, Schone natuur, Gezonde bron, Alles rond en Goed met geld. Sdvdd leert kinderen spelenderwijs over deze 7Junior Global Goals en werkt daarbij samen met partners. 


Schone Energie

Op het doel ‘Schone Energie’ wordt er samengewerkt met Stichting Schooldakrevolutie. Stichting Schooldakrevolutie is de actie Non-Stop Zon gestart, en wordt hierbij ondersteund door Sdvdd. Het is een ludieke actie voor groep 5 t/m 8 waarbij kinderen aan de slag gaan voor een schoner milieu. De kinderen waren super enthousiast tijdens de kick-off op 6 maart. Omroep West verzorgde een radio- en TV verslag.radio- en TV verslag.

Op 27 maart tekenen schoolbesturen en wethouders van gemeenten in regio Holland Rijnland een intentieverklaring om zonnepanelen te plaatsen op geschikte schooldaken. Op de basisscholen kunnen de leerkrachten al de voordelen behandelen in de klas, via de actie Non-Stop Zon en het onderliggende workshopportaal. Basisscholen uit andere regio’s kunnen hier ook aan deelnemen. 

Basisscholen die willen deelnemen aan de actie, kunnen de Non-Stop Zonkaarten gratis bestellen en gebruik maken van het materiaal op het workshopportaal. Meer informatie is te vinden op: https://schooldakrevolutie.nl/non-stop-zon-actie/.

Deze tekst is gebaseerd op een aangeleverde tekst van Schooldag van de duurzaamheid