header

Wij, Goede Speelprojecten, zijn al decennialang in Nederland en België actief met ontwerp en inrichting van school- en speelpleinen (ook in de openbare ruimte).
Meer specifiek richten wij ons op ‘natuurlijk en avontuurlijk spelen’. Wij vertalen als het ware de 3 traditionele R’s in de pedagogiek (Rust, Reinheid & Regelmaat), naar de 3 R’s van het buitenspelen (Rotzooi, Rommel & Ravage).

Enkele bijzondere projecten van ons:
- In Spangen (Rotterdam) hebben we een Taaltuin ontwikkeld waar kinderen met een taalachterstand hun ontluikende geletterdheid bij kunnen spijkeren met speelobjecten gericht op taalverwerving (zie bijlage)
- Recent hebben we in Kortrijk (B) een zgn. klimaatschoolplein ingericht - https://a.storyblok.com/f/65843/x/04613c5afc/kortrijk-sint-paulus-projectbeschrijving.pdf is inmiddels eco-school
- Deze maand wordt een waterspeel-ontdekplek geopend bij het Ontdekstation013, waar kinderen en jongeren al vroeg kennismaken met wetenschap & techniek en dus nu ook met watermanagement – zie bijlage en/of filmpje https://www.youtube.com/watch?v=J0kuuMHOtJk

Daarnaast beschikken wij als enige leverancier in de Benelux over de duurzaamheidspaspoorten van NLGreenlabel (https://nlgreenlabel.nl/).

GDO

IVN

JMA

NJR

SBB

SME