header

Moestuinieren met Kinderen is een online cursus (niet interactief) waarbij cursisten toegang hebben tot bijna wekelijkse lessen met  moestuintips, kinderactiviteiten, recepten en leuke natuurweetjes. In de digitale lessen zijn filmpjes geïntegreerd die samen met kinderen kunnen worden bekeken.

De informatie (moestuininformatie, natuurlessen) is geschreven voor volwassenen, om door te geven aan kinderen. De recepten en activiteiten zijn bedoeld om samen met kinderen te doen.

Er zijn bij elkaar meer dan 300 lessen, cursisten hebben een jaar lang toegang en kunnen de hele cursus gedurende het jaar teruglezen. Door de vele verwijzingen in de lessen (interne linkjes) worden voortdurend verbanden gelegd waardoor de processen in een moestuin inzichtelijk worden. Na de cursus beheersen cursisten de basisprincipes van moestuinieren. Zij worden niet getoetst, maar ontvangen wel een certificaat als bewijs van deelname.

Met name de kinderactiviteiten zijn erg leuk voor kinderen van 4-12. De recepten, natuurlessen en moestuininformatie zijn voor iedereen die wil leren moestuinieren interessant.

Voor deze cursus kan subsidie bij Jong Leren Eten worden aangevraagd zolang deze beschikbaar is.

Een moestuin biedt kinderen heel veel. Aangetoond is dat kinderen door moestuinieren:

Leren over natuur en voeding;

gezonder gaan eten;

leren samenwerken;

meer buiten komen en meer bewegen;

zich mentaal en fysiek (groene omgeving) beter ontwikkelen.

Een moestuin is dus een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen!

website

GDO

IVN

JMA

NJR

SBB

SME