header

Nexxdott is een organisatie-adviesbureau, opgericht door Mei Yang en Pauline Maring. Zij hebben een missie met Nexxdott: jongeren helpen hun toekomstmogelijkheden te ontdekken. En omdat die toekomstmogelijkheden afhangen van de toekomst van onze planeet, vinden zij dat die toekomstmogelijkheden aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) gekoppeld moeten zijn.

Nexxdott vindt het belangrijk dat jongeren toekomstmogelijkheden ontdekken die bij hen passen. Daarom willen ze hen helpen de vragen “Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?” te beantwoorden. Dat doen ze in Toekomstlab , een speciaal LOB-programma (loopbaanoriëntatie- en begeleiding). Daarnaast wil Nexxdott dat jongeren gehoord, gezien en gewaardeerd worden. Dat gebeurt als er verbinding is tussen jongeren en volwassenen. Daarom creëren ze thuis, op school en tussen school en bedrijven verbinding, zodat er waardevolle gesprekken met jongeren plaatsvinden en er samenwerking met hen gezocht wordt. Daartoe heeft Nexxdott onder andere het Kernwaardenspel ontwikkeld.

Nexxdott biedt jongeren handvatten om een bijdrage te kunnen leveren, door hun  competenties te ontwikkelen, zoals bijvoorbeeld samenwerken in teamverband, analyse- en onderzoeksvaardigheden, informatieverwerking, complexe problemen oplossen en creatief denken, netwerken en ondernemen. Allemaal belangrijke competenties waar vraag en behoefte aan is in de maatschappij en in organisaties en bedrijven. Het zijn competenties die nodig zijn om de vraagstukken waar we voor staan op te kunnen lossen. Begeleiding bij competentieontwikkeling willen we graag al in het voortgezet onderwijs en bij vervolgopleidingen aanbieden.

Omdat dit om een andere mindset en om organisatieverandering in het onderwijs vraagt, ondersteunt Nexxdott ook het onderwijs (directies, decanen, mentoren en docenten) in de begeleiding van jongeren op hun pad naar de  toekomst, door webinars en workshops in onder andere mindsetverandering, competentieontwikkeling en gespreksvoering met jongeren. Ook betrekken ze graag de ouders hierbij.

Nexxdott

GDO

IVN

JMA

NJR

SBB

SME