Duurzame Docent: leren voor de toekomst inspireert!

de duurzame docent 3

Hoe ga je op school aan de slag met duurzaamheid? Wat leren we van docenten die een voorbeeldrol vervullen? Jaarlijks schrijft de Coöperatie Leren voor Morgen, een samenwerkingsverband van organisaties op het gebied van leren en duurzaamheid de wedstrijd ‘de duurzame docent’ uit. Het hele jaar door nomineren docenten een collega (of zichzelf) die een bijzondere rol vervult in het inspireren tot duurzaamheid op school. Je kunt meedoen in de catergorie PO, VO, MBO en HO. 

Lees hier de verhalen van de winnaars van 2019:

PO: Frankboereb Boerebach
VO: Wieneke Maris
MBO: Marije van Bommel

Duurzame Docent 2020

Wil je dit jaar ook meedingen naar de titel Duurzame Docent? Nomineer jezelf of je collega. De uitreiking is op 9 oktober 2020, de Dag van de Duurzaamheid.

DUURZAME DOCENT

Leren voor Morgen

Coöperatie Leren voor Morgen bestaat uit een groep samenwerkende organisaties. Als netwerk zetten wij ons in voor leren voor duurzame ontwikkeling: binnen én buiten het onderwijs en van peuter tot professional.

Ons doel is om duurzaamheid in het DNA van het onderwijs te verankeren. Dit doen we aan de hand van een integrale benadering: The Whole School Approach. Als raamwerk voor de inhoud van duurzame ontwikkeling gebruiken we de Sustainable Development Goals (SDG’s). Deze brede insteek houdt in dat we naast bijvoorbeeld milieuaspecten kijken naar de sociale kant van duurzaamheid (gelijkheid en inclusiviteit). 
Wij zijn tevens landelijk coördinator van de Alliantie rondom SDG4

bloem WSA  
We verbinden docenten, scholen en organisaties die verder willen met duurzame ontwikkeling in het onderwijs. Dit doen we middels onze netwerken, bijeenkomsten, evenementen en projecten. De uitvoering van diverse projecten gaat in samenwerking met onze leden, die met beide benen in de praktijk staan.

Projecten                     Leden

Op deze website plaatsen we artikelen over diverse onderwerpen, zo kan je interviews lezen met inspirerende docenten, geven we tips voor digitaal onderwijs en delen we visies op de toekomst van het onderwijs. Daarnaast schrijven we ook over de verschillende onderwijslagen zoals duurzaamheid bij MBO-instellingen, duurzaamheid in het zorgonderwijs en in het kappersvak

Sluit je aan

Je kunt je op meerdere manieren aansluiten bij de coöperatie Leren voor Morgen. Als organisatie kun je lid worden, en als individu kun je je aansluiten bij een van onze netwerken voor duurzaam onderwijs in het PO, VO, MBO of HO. 

WORD LID        SLUIT JE AAN BIJ EEN NETWERK

Helpdesk

Heb je een vraag over duurzaamheid in het onderwijs? Wil je iets opzetten, maar weet je niet goed hoe? Of wil je jouw projecten verbinden en laten groeien? Ons netwerk is landelijk en bestaat uit organisaties, scholen, regiogidsen en ambassadeurs. Stel je vraag via onze helpdesk en wij verbinden je aan de juiste mensen in het netwerk.

helpdesk

Blijf op de hoogte

Twitter  Linkedin

Met onze maandelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen:

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

 

Actueel

Duurzame docenten 2020, waar zijn ze nu?

Uitgelicht: Joanne Malotaux Dat Duurzame Docent worden een grote eer… lees verder

Duurzame PABO heeft de prestigieuze…

' A Rounder Sense of Purpose', een internationaal project over… lees verder
Foto Berlinda van Dam / Hollandse Hoogte

Artikel: Maak klimaat en duurzaamheid deel…

Vanuit de overheid ontbreekt visie en beleid op het gebied van… lees verder

Routekaart Circulair en Duurzaam Onderwijs

Zonnepanelen op het dak. Een lessenserie Plastic Soep Helden. Licht… lees verder

Duurzame docenten 2020, waar zijn ze nu?

Uitgelicht: Marjan Nijenbanning Dat duurzame docent worden een grote… lees verder