Binnen welke MBO's krijgt duurzaamheid het stevigst vorm, kijkend naar de verschillende onderdelen van de  Whole School Approach (WSA) ? Dat zijn de winnaars van de SustainBul 2020. Wil je meer weten over de SustainaBul MBO? Kijk dan op de website van SustainaBul MBO of bekijk een filmpje. De winnaars voor 2021 worden bekendgemaakt op 10 december, lees hier meer!

Alle deelnemers aan de Sustainabul MBO delen hun good practices - mooie, vaak wat kleinere voorbeelden van hoe zij werken aan duurzaamheid op hun onderwijsinstelling. Van de drie good practices die in 2020 genomineerd werden voor de publieksprijs zie je hier een compilatiefilmpje. Op de website van Sustainabul MBO vind je hier het overzicht van alle good practices die zijn ingediend. Je kunt deze good practices filteren op jaartal, het onderdeel van de Whole School Approach (WSA) waar de meeste impact bereikt wordt, en op onderwijsinstelling. 

Een aantal medewerkers van instellingen die deelnemen aan de SustainaBul MBO is door Leren voor Morgen geinterviewd voor het Vaktijdschrift Profiel, zie hieronder: 

 • Praktisch wereldburgerschap en duurzame ontwikkelingsdoelen in het MBO
  Interview met Dominique Derks, Practor Duurzaam Denken, Duurzaam Doen (Friesland College)
  Vaktijdschrift Profiel uitgave april 2021 | door Roos Wemmenhove - Leren voor Morgen
 • Duurzaamheid in het MBO: laat zien hoe het wél kan 
  Vaktijdschrift Profiel uitgave mei 2021 | door Roos Wemmenhove (Leren voor Morgen)
  In gesprek met Marjan Nijenbanning, Kwartiermaker Food, Life & Innovation en Kennismakelaar Ondernemend Onderwijs Terra MBO Groningen. Zij werd vanwege de impact van haar activiteiten uitgeroepen tot Duurzaamste Docent MBO van Nederland in 2020.
 • Duurzaam beroepsonderwijs | ‘Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder’
  Profiel vaktijdschrift uitgave juni 2021 | door Roos Wemmenhove 
  Interview met Froukje Zumbrink en Simone Kleinhout, beiden duurzaamheidscoördinator bij Wellant. Wellant – momenteel in fusie met Helicon en Citaverde tot het nieuwe Yuverta – won afgelopen jaar de SustainaBul MBO.
 • DEEL 4 | ‘We moeten in duurzaamheid in het onderwijs gaan investeren’

Profiel Vaktijdschrift uitgave september 2021 | door Roos Wemmenhove

In gesprek met Rob de Vrind, duurzaamheidscoördinator bij Koning Willem I College (KWIC). Daarnaast is Rob oprichter van Duurzaam MBO en al meer dan 20 jaar bezig met duurzaamheid in het MBO.

Tijdens Groene Peper, het jaarlijkse symposium over duurzaamheid in het WO, HBO en MBO is aandacht besteed aan een aantal good practices. Deze sessie kan je hier terugkijken.