Hoe duurzaam is onze welvaart?

Algemeen
SDG_charter
Datum: 16 mei 2019

'Hoe duurzaam is onze welvaart?' Dat is de vraag die centraal staat bij de bijeenkomst die georganiseerd wordt naar aanleiding van de publicatie van twee rapporten over de SDG's in Nederland. De rapporten worden 15 mei aan de Tweede Kamer gepresenteerd. De ‘Monitor Brede Welvaart en Duurzame Ontwikkelingsdoelen’ van het CBS én de derde SDG Rapportage ‘Nederland Ontwikkelt Duurzaam’ geven een beeld van hoe Nederland ervoor staat op het gebied van duurzame ontwikkeling en wat er gedaan kan worden om de SDG te behalen voor 2030. 

Tijdens de bijeenkomst worden na de presentatie van de rapportages drie panelgesprekken gevoerd tussen Tweede Kamerleden en sleutelpersonen en het maatschappelijk midden en het bedrijfsleven. Deze zullen de SDG's waarop Nederland achterloopt bespreken maar waar ook juist kansen op verbetering zijn: klimaat en energie, gendergelijkheid, en de mondiale voetafdruk. De belangrijkste resultaten uit het debat worden opgenomen in de SDG routekaart.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door Building Change en SDG Charter. De bijeenkomst vindt plaats in Nieuwspoort, Den Haag op donderdag 16 mei, van 09:00-13:00. Geef je snel op om mee te praten, want er is beperkt plaats! 

Meld je aan