IVN zomeractiviteiten

Algemeen
IVN_zomer
Datum: 1 augustus 2019 - 25 augustus 2019

Het is zomer. Neem eens de tijd om de natuur in te gaan en nieuwe dingen te ontdekken. In de maand augustus biedt IVN weer een aantal leuke activiteiten aan. Zo hoef je je zeker niet te vervelen!

Puberkamp 12-15 jaar

1 tot en met 7 augustus

Ga mee naar het wad. Deze zomer kan je een week lang vertoeven op een Waddeneiland. Op het eiland ga je samen de natuur verkennen. Je trekt de duinen in, bouwt kastelen op het strand en helpt Staatsbosbeheer een handje. Zo ontdek je wat de wadden te bieden hebben. En welk eiland er dit jaar is gekozen, blijft nog even een verrassing.

Meer over het puberkamp

Zomerweek in Zwitserland

9 tot en met 17 augustus

Ga op avontuur in Basel. De Zwitserse stad ligt midden in de natuur. Samen met de andere deelnemers verblijf je een week op een boerderij. Augustus is de tijd van de pruimenoogst, daar mag je een handje bij helpen. Daarnaast is er genoeg tijd om de natuur in te gaan, een kampvuur te bouwen en spelletjes te spelen. Het is een week vol activiteiten.

Meer over de zomerweek

Zomerweek: Groeten van toen

18 tot en met 25 augustus

Tijdens de zomerweek duik je de geschiedenis in. Sommige mensen zeggen dat alles vroeger beter was. Maar leefden mensen vroeger duurzamer dan we nu doen? Je onderzoekt hoe mensen vroeger omgingen met de natuur en hoe we dat nu doen. Ook kijk je naar de ontwikkelingen die de mens in de afgelopen eeuwen heeft doorgemaakt. Zo ontdek je een hoop over het leven van nu.

Meer over Groeten van toen

Bron artikel en afbeelding: IVN en IVN Woesteland