Tweedaagse workshop ‘Creating Islands of Sanity: Restoring Leadership as a Noble Profession’.

Hoger onderwijs
Naamloos
Datum: 28 maart 2019 - 29 maart 2019

Deze tweedaagse is een unieke kans om nader kennis te maken met het gedachtengoed van Margaret Wheatley over gezond leiderschap, onder het motto: ‘Who do we choose to be’. Goed leiderschap is belangrijk voor het vormgeven van educatie voor duurzame ontwikkeling op school en daarbuiten. Daarmee is deze workshop niet alleen interessant voor schoolleiders, maar voor iedereen die bij wil dragen aan de transitie naar duurzaam onderwijs.

De wereld is in snel tempo aan het veranderen. Hoe kun je je wapenen tegen de toenemende inbreuken op de menselijke geest en het leven meer in het algemeen? Volgens Wheatley zijn echte leiders in staat om geëngageerde (betrokken) en productieve werkplekken en gezonde gemeenschappen te creëren.

Margaret Wheatley wordt gewaardeerd voor haar baanbrekend werk door meerdere professionele belangenorganisaties, universiteiten en organisaties. Ze heeft jaren samen met Peter Senge gewerkt aan systeemdenken. Ze is mede-oprichter van het Berkana Institute waarmee ze aandacht vraagt voor de ontwikkeling van organisaties vanuit het perspectief van een levend systeem. Sinds enige jaren heeft haar denken over leiderschap zich verder ontwikkeld in de richting van gemeenschapsdenken, ten dienste van ‘the human spirit’.

Locatie: Van der Valk Hotel Prins Bernhardstraat 75, 4132 XE Vianen.

Meer informatie

Aanmelden