Nieuws

15 studenten gezocht voor Afstudeerexpeditie CE

17 januari 2018
in Nieuws
Nederland gaat voor een circulaire economie. Naar aanleiding van het Rijksbrede programma Nederland Circulair in 2050 en het Grondstoffenakkoord zijn op maandag 15 januari 2018 vijf transitieagenda’s gepresenteerd, waarin de ambitie om Nederland… meer . . . .

Projectleider gezocht voor de Coöperatie Leren voor Morgen (0,6-0,8 FTE)

09 januari 2018
in Nieuws
Bouw je mee aan duurzaam onderwijs? De Coöperatie Leren voor Morgen is een nieuwe organisatie, opgericht in januari 2017. In de Coöperatie zijn een groot aantal organisaties verenigd met hetzelfde doel: het bevorderen van duurzaamheid in het… meer . . . .

MBO conferentie Ciculaire economie

09 januari 2018
in Nieuws
Tweedaagse conferentie “Circulaire economie in de triple helix” Op 24 en 25 januari 2018 wordt in een unieke samenwerking tussen Samen Slim Bouwen, Duurzaam MBO en Leren voor Morgen een congres georganiseerd. Dit om duurzaam bouwen en duurzame… meer . . . .

Gratis energie-advies voor basisscholen

04 januari 2018
in Nieuws
25 basisscholen in Brabant en Limburg kregen vorige maand gratis energieadvies van een energie-inspecteur. En de school krijgt een energierapport. Deze actie werkt tegelijk als scholingsproject voor hbo-studenten en basisscholieren. De leerlingen… meer . . . .
circulaire week

Week van de Circulaire Economie

14 december 2017
in Nieuws
Van maandag 15 januari tot en met vrijdag 19 januari vindt de Week van de Circulaire Economie voor de derde keer plaats. Tijdens deze week zetten circulaire koplopers hun deuren open voor ondernemers. Koplopers organiseren overal in Nederland… meer . . . .

MEES, duurzame master bij Fontys Hogescholen

13 december 2017
in Nieuws
Interview met Martin de Wolf, initiatiefnemer Masterspecialisatie Educational Entrepreneurship & Sustainability (MEES). Christien Dohmen van Leren voor Morgen kwam in contact met Martin de Wolf die met een aantal collega’s binnen en buiten Fontys… meer . . . .

De winnaars van de verkiezing Duurzame Docent

02 december 2017
in Nieuws
Winnaar Duurzame Docent 2017 Wie zijn de duurzaamste docenten van Nederland? Wie zijn als beste in staat om kinderen te inspireren voor duurzaamheid? En wat kunnen we van hen leren? Om dat te bepalen schreef de Coöperatie Leren voor Morgen een… meer . . . .

De Wilde Stad filmwedstrijd

29 november 2017
in Nieuws
Maak met je klas een film over de dieren en planten op jouw schoolplein. Wie weet wint jouw klas dan De Wilde Stad film award? De film De Wilde Stad gaat op 5 februari 2018 in premiere en is vanaf 8 februari in de bioscopen door heel Nederland te… meer . . . .

Parels zonder ketting

28 november 2017
in Nieuws
Hoe circulair is het onderwijs in Fryslân en Noord-Nederland? In het programma DuurzaamDoor Fryslân is het project ‘Inspireren voor circulair leven’ uitgevoerd. Hoe kunnen onderwijs en het bedrijfsleven samenwerken rond leren voor een circulair… meer . . . .

Education for Sustainable Development

22 november 2017
in Nieuws
Online Certificate Diploma on Education for Sustainable Development “Integrate into formal education and life-long learning the knowledge, values, and skills needed for a sustainable way of life.” Join the second edition of this online certificate… meer . . . .

Jonge klimaatagenda

18 november 2017
in Nieuws
De Jonge Klimaatagenda is aangeboden aan Minister Wiebes op de internationale klimaattop (COP23) in Bonn. De Jonge Klimaatagenda is een initiatief van de Jonge Klimaatbeweging. In totaal hebben meer dan 60 partijen meegeschreven aan deze… meer . . . .

Nationale Lichtmeting

27 oktober 2017
in Nieuws
Met het begin van de wintertijd gaat dit weekend de GLOBE Nationale Lichtmeting van start. Middelbare scholieren brengen deze winter met een zelfgebouwde spectroscoop in heel Nederland in kaart hoe duurzaam wij onze huizen verlichten. De… meer . . . .

Voorleesactie groot succes

13 oktober 2017
in Nieuws
Op duizenden basisscholen door heel Nederland werd op de Dag van de Duurzaamheid 2017 voorgelezen uit het nieuwe boek “De wereld van Voedsel”. Dit boek is geschreven door talentvolle Pabo-studenten en geïllustreerd met tekeningen van kinderen. Ook… meer . . . .

Wereldvoedseldag

09 oktober 2017
in Nieuws
Het is weer bijna tijd voor World Food Day!. Dit jaarlijkse (grotendeels) gratis evenement strijkt op 14 oktober neer in de Mauritskazerne in Ede. Ontdek het verhaal achter je eten in tientallen excursies, workshops, talkshows, films en een… meer . . . .

Op 10-10 bruist het van de activiteiten!

04 oktober 2017
in Nieuws
De Dag van de Duurzaamheid vindt plaats op dinsdag 10 oktober 2017. Door heel Nederland vinden, voor het negende jaar, duizenden duurzame activiteiten plaats, georganiseerd door particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden.… meer . . . .

Meetup Groene Generatie

30 september 2017
in Nieuws
Dat duurzaamheid een plek moet krijgen in het onderwijs, is duidelijk. Maar hoe precies? Kom op dinsdag 12 december naar de meetup die door Groene Generatie is georganiseerd! Voor iedereen die geïnteresseerd is, of werkt in het onderwijs, en ideeën… meer . . . .
Op zoek naar de duurzame docent

Project Duurzame Docent

01 september 2017
in Nieuws
Zet je duurzame collega in het zonnetje. Of geef je duurzame project op. Steeds meer scholen en onderwijsinstellingen geven het voorbeeld en werken samen aan het neerzetten van een nieuwe standaard: duurzaam kunnen dromen, denken en doen hoort… meer . . . .
guiseppe

Duurzame leerontwikkeling van peuter tot postdoc

04 augustus 2017
in Nieuws
In februari van dit jaar is de Coöperatie Leren voor Morgen opgericht. Dit is een nieuwe samenwerkingsvorm. De betrokken partners zetten in op een volledige integratie. van duurzame ontwikkeling in het leren. Binnen en buiten het onderwijssysteem en… meer . . . .
Foto Samen Sterk voor Duurzaam Onderwijs.jpg

Vier netwerken voor duurzaam beroepsonderwijs slaan de handen ineen

26 juni 2017
in Nieuws
Samenwerken voor toekomstbestendig beroepsonderwijs Om het beroepsonderwijs in Nederland verder te verduurzamen, verenigen Duurzaam MBO, Het Groene Brein Roots, Katapult en de coöperatie Leren voor Morgen zich in een gezamenlijk netwerk. Dit maakten… meer . . . .

Trouw Duurzame 100

30 november -0001
in Nieuws
De uitslag is bekend. Volkert Engelsman, die een import- en distributiebedrijf heeft in biologische groente en fruit, voert de lijst van 2017 aan. De ‘groenteboer uit Waddinxveen’, zoals hij zichzelf noemt, wist afgelopen jaar doorrekeningen te… meer . . . .